ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HİNDİSTANCEVİZİ KREMALI PEYNİRLİ KEK

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tatlı lor peyniri
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Tropikal krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı incerendelenmiş hindistancevizi
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 ezilmiş karanfil tanesi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Süslemek için

  • Doğranmış limon kabuğu

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Peynir, krema, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp eledikten sonra peynirli karışıma ekleyin. Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip düzgün bir hamur olana kadar karıştırın.

Hamuru 22 santimlik yağlanmış kelepçeli kalıba döküp spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Limon kabuğu ile süsleyin.

Krema için, tozşeker ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Hindistancevizi, süt, tarçın, nişasta ve karanfili ekleyip karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ilınınca kek dilimleri ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!