ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ERİKLİ KEK

Erikli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 5 çorba kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı pudra şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 5~6 kırmızı erik
  • 2 çay bardağı süt

Erikli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu bir kapta harmanlayın.Ayrı bir kapta yumurtaları ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Oda ısısında yumuşatılmış margarin, rendelenmiş bitter çikolata ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Son olarak unlu karışımı ekleyip karıştırın.

Erikleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve ince dilimleyin.Kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün.Kek hamurunun üzerine dilimlenmiş erikleri hafifçe batırarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Üzerine pudra şeker serpiştirin.Dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!