ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ENGİNARLI KEK

Enginarlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 enginar
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 havuç
  • Yarım su bardağı konserve mısır tanesi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Enginarlı Kek Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir...  

Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın. Limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Mısırı süzüp yıkayın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın.

Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurtalar, süt, peynir ve limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.

İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!