Enginarlı Kek

Enginarlı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Kek için

Malzemeler

  • 3 enginar
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 havuç
  • Yarım su bardağı konserve mısır tanesi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Enginarlı Kek

Nasıl Yapılır

Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir...  

Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın. Limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Mısırı süzüp yıkayın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın.

Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurtalar, süt, peynir ve limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.

İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo