DOLGULU KEK

Dolgulu kek
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dolgulu kek tarifi için malzemeler

Keki için

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4 yumurta
  • 200 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Dolgusu için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 350 g taneli kayısı reçeli

Üzeri için

  • Kakao
  • Rendelenmiş çikolata
Dolgulu kek hazırlanışı

  • Keki için, toz şeker, süt ve yumurtayı geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan malzemeleri ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Dolgusu için, krem şanti ve sütü geniş bir kaseye alın. Katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Soğuyan keklerden bir tanesinin üzerine kremanın tamamını sürün. Üzerine taneli kayısı reçeli yayıp diğer parçayı üzerine kapatın. Üzerine kakao ve rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!