ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ÇÖKELEKLİ VE ELMALI KEK

Çökelekli ve elmalı kek

Çökelekli ve elmalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çökelekli ve elmalı kek tarifi için malzemeler

  • 160 g tereyağı veya margarin 
  • 250 g toz şeker  
  • 2 adet yumurta (Büyük boy)
  • 2 paket vanilya 
  • 250 g çökelek (Tuzsuz) 
  • 300 g un
  • 15 g kabartma tozu

Çökelekli ve elmalı kek Nasıl Yapılır

@urnisa
8.633 takipçi
Urnisa Gahramanova

  • Oda sıcaklığında tereyağını ve şekeri yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra önce çökelek, sonra da yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tekrar güzelce çırpın. 
  • Unu ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın ve hamura ekleyin. İyice karıştırın. 
  • Çok yoğun kıvamlı (Normal kek hamurundan daha kıvamlı) bir hamur olacak. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu iyice yayın.
  • Elmaları yarım ay şeklinde ince ince kesin ve kekin üzerine hamura hafifçe gömün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 70 dakika kontrollü pişirin. Kekin pişme süresi sizin kullandığınız fırına bağlı. Kek piştikten sonra üzerine isteğe göre kayısı reçeli sürebilirsiniz.

    Lor peynirli ve elmalı kek tarifi için tıklayın
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.