ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU FINDIKLI KEK

ÇİKOLATA SOSLU FINDIKLI KEK

Çikolata soslu fındıklı kek
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata soslu fındıklı kek tarifi için malzemeler

• 4 yumurta
• Bir tutam tuz
• 200 g pudra şekeri
• 200 g tereyağı (Eritilip ılınmış)
• 200 g un
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karanfil (Havanda dövülmüş)
• 500 g havuç
• 200 g iri çekilmiş fındık içi (Önceden tavada yağsız olarak kavrulmuş)
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için
• 160 g bitter çikolata (Eritmek için)
• 200 ml krema

Çikolata soslu fındıklı kek Nasıl Yapılır

  • Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karanfili, iri çekilmiş fındık içi ile rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın.
  • Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın. Tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ilave edip 1 dakika daha çırpın. En son rendelenmiş havucu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Karışımı spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın.
  • Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!