ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATA KÜPLERİ

Çikolata Küpleri

Çikolata küpleri

Bitter çikolatalı ve şam fıstıklı tadımlık lezzetler… Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan çikolata küpleri, renkli kağıtlarda veya kürdan batırılarak servis edilir. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen çikolata küpleri, doğum günü gibi özel etkinliklerde de sunulabilir.

Tarif: Natali Gökyay

Çikolata severler için çikolata milföyü ve damla çikolatalı cookie tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Küpleri Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr bitter çikolata
  • 150 ml krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 150 gr şamfıstık (Badem veya fındık da olabilir)

Çikolata Küpleri Nasıl Yapılır?

  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen çikolatanın üzerine krema ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıp tencereyi bir tezgaha alın.
  • Şamfıstıkları havanda çok az dövüp irili ufaklı parçalara bölün.
  • Ufalanan fıstıkları çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız çikolatayı varsa alüminyum hazır bir kare tepsiye, yoksa kenarlarından taşarak yağlı kağıt yerleştirdiğiniz küçük bir tepsiye dökün.
  • Buzdolabında iki saat bekletin.
  • Çikolatayı kalıptan çıkartın. Kare parçalara bölün.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!