ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BROWNİE PAY

Brownie Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Brownie Pay Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 225 gr un
  • 25 gr kakao
  • 75 gr toz şeker
  • 75 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yumurta
  • 50 gr bitter çikolata (eritilmiş ve soğutulmuş)

Brownie dolgusu için

  • 170 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 150 gr toz şeker
  • 120 gr elenmiş un
  • 65 gr kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 150 gr fındık (iri doğranmış)
  • 120 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Rendelenmiş çikolata
  • Pudra şeker

Brownie Pay Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. 24 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamur için un, kakao, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alıp ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Krema, yumurta ve çikolatayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun. Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kalıbın içine kenarları 3-4 cm yüksek olacak şekilde yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delerek üzerine yağlı kağıt serin ve pişmemiş bakliyat ile doldurarak 20 dakika pişirin. Eritilmiş tereyağı, su ve şekeri mikserle çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yumurta, fındık ve iri doğranmış çikolatayı da ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru tart tabanına doldurun ve fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Üzerini isteğe göre süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!