ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ VE FINDIKLI CHEESECAKE

Böğürtlenli Ve Fındıklı Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Ve Fındıklı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 280 gr kepekli bisküvi
  • 500 gr labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yaprak jelatin
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı krema
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr böğürtlen
  • İri kırılmış fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Böğürtlenli Ve Fındıklı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Böğürtlen ve şekeri tavaya alıp 10 dakika pişirin ve soğutun. Tereyağını eriyecek kadar ısıtın. Kepekli bisküvileri ufalayıp ekleyin. Kaşığın tersiyle ezerek iyice karıştırın. 20 cm çapında bir kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kaba alıp yumuşayana kadar bekletin. Jelatinlerin suyunu süzüp sıkın. Bir çay bardağı sıcak suya ekleyip eritin. Labne peynirinin suyunu süzüp çukur bir kaba alın. Süzme yoğurdu ekleyip çırpın. Jelatinli su, krema, vanilya, limon suyu ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Bisküvi tabanının üzerine hazırladığınız peynirli harcı ekleyin. Pişirdiğiniz böğürtleni peynirli harcın üzerine gelişigüzel dökün. Kaşığın ucuyla hafifçe yayın. Buzdolabında 24 saat bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!