ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ FIRINLANMIŞ CHEESECAKE

Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • ¾ su bardağı lor peyniri
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kepekli un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1+3/4 su bardağı taze böğürtlen

Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake Nasıl Yapılır?

Fırın 180 dereceye ayarlayın. Yuvarlak ve çok derin olmayan 18 cm’lik fırın kabını yağlayın. Böğürtlenlerin birkaçını süslemek için ayırın. Peyniri yumuşayıncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Yoğurt, un, şeker, yumurta ve yumurta akını karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve böğürtlenleri ilave edin. Karışımı fırın kabına aktarıp 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp 30 dakika fırının içinde bekletin. Keki yuvarlak servis tabağına ters çevirin. Üzerini böğürtlenlerle süsleyip soğumadan servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!