ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ARMUTLU ŞİFON KEK

Armutlu Şifon Kek

Armutlu şifon kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Şifon Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı elenmiş un

Üzeri için

  • 4 armut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • Pudra şekeri

Armutlu Şifon Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaseye alın. Köpük köpük oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Unu ilave edin ve spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcını hafif yağladığınız ortası boş kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi servis tabağına alın.
  • Üzeri için küp doğradığınız armutları bir tavaya alın. Tereyağı ve esmer toz şekeri ilave edip armutlar karamelize oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan armutları kekinizin ortasındaki boşluğa doldurun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!