ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ANANASLI HAFİF KEK

Ananaslı Hafif Kek

Ananaslı hafif kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ananaslı Hafif Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kek tabanı için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 5 dilim ananas

Ananaslı Hafif Kek Nasıl Yapılır?

  • Kek için toz şeker ve yumurtaları bir karıştırma kabına alıp, mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvı yağı ve sütü ilave edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karıştırın, sıvı karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla alt üst ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Üzerine esmer toz şekeri serpin ve ananas dilimlerini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!