Ananaslı Hafif Kek

Ananaslı Hafif Kek
12 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ananaslı Hafif Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kek tabanı için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 5 dilim ananas
Ananaslı Hafif Kek

Nasıl Yapılır

  1. Kek için toz şeker ve yumurtaları bir karıştırma kabına alıp, mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvı yağı ve sütü ilave edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karıştırın, sıvı karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla alt üst ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Üzerine esmer toz şekeri serpin ve ananas dilimlerini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo