ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR YOĞURTLU DONDURMA

> YOĞURTLU DONDURMA
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 çorba kaşığı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı toz jelatin
  • hazır beze
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Süslemek için

  • Böğürtlen  Meyveli sos
Yoğurtlu dondurma Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

İki çorba kaşığı su ve jelatini bir kapta karıştırın.Kalan 6 çorba kaşığı su, portakal suyu ve şekeri sos tenceresinde karıştırarak şeker eriyinceye kadar  kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp içine suda çözülmüş jelatini ilave edin.Yarım saat kadar sert bir kıvam elde edinceye kadar bekletin.

Büyük bir kasede yoğurt ve şekerli karışımı mikserle çırpın.Karışımı plastik yada çelik dondurma kabına aktarın.En az 6 saat dondurun.

Bezeleri servis tabağına alın, üzerine dondurmayı ilave edin.Böğürtlen ve isteğe göre meyveli sosla süsleyip soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.