ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR LİMON KREMALI SAKIZLI PARFE

Limon Kremalı Sakızlı Parfe

Limon kremalı sakızlı parfe

Yemeye doyamayacağınız hem hafif hem de ferahlatıcı bir lezzet limon kremalı sakızlı parfe tarifi ile karşınızdayız.

Kaç
Kişilik

36 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Kremalı Sakızlı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 adet ananas (Taze)
  • 2 tatlı kaşığı sakız (Toz halinde)
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı agave şurubu (Veya 3 yemek kaşığı bal)
  • 1 çay bardağı su (Kaynamış)
  • Yeteri kadar bisküvi (Şekersiz)

Limon Kremalı Sakızlı Parfe Nasıl Yapılır?

  • Kaynar suyun içine şurubu koyup eritin ve içine yumurta sarılarını ekleyip pişmesine izin vermeden çok hızlı çırpın. Renginin iyice açılmasını ve köpürmesini sağlayın.
  • Mikserde yumurta beyazlarını pofuduk olup katılaşana kadar çırpın, kremayı da ayrı bir kapta çırpın. Ananası blender’da püre haline getirin. 
  • Kremanın içine sakızı ekleyin. Yumurta sarısını ve ananas püresini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. İçine pofuduk haldeki yumurta aklarını tek yöne karıştırarak söndürmeden tamamen yedirin.
  • Kare bir kaba bisküvileri taban yapın. Üzerine parfe karışımını boşaltıp derin dondurucuda en az 6 saat dondurun. Limon kremalı sakızlı parfe' yi servis ederken üzerine parçalanmış bisküvi serpin.

Limon kremalı sakızlı parfe tatlısına ananas yerine muz koyabilirsiniz.

Çilekli parfe tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!