ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR HİNDİSTAN CEVİZLİ DONDURMA

Hindistan cevizli dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 20 g salep
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • 4~5 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan cevizli dondurma Nasıl Yapılır

Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.