Hindistan Cevizli Dondurma

Hindistan Cevizli Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Dondurma için

Malzemeler

  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 20 g salep
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • 4~5 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Dondurma

Nasıl Yapılır

Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz ev yapımı cevizli dondurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo