ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR HİNDİSTAN CEVİZLİ DONDURMA

Hindistan Cevizli Dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 20 g salep
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • 4~5 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Dondurma Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz ev yapımı cevizli dondurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!