Dondurmalı Fransız Tostu

Dondurmalı Fransız Tostu
18 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Dondurmalı Fransız Tostu için

Malzemeler

  • 4 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gr çilek
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Dondurmalı Fransız Tostu

Nasıl Yapılır

Bu özel dondurmalı tarifi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma iyice bastırın. Tavaya bir çay bardağı ayçiçeği yağı aktarıp ekmeklerin her iki tarafını da kızartın ve soğumaya bırakın.

Çilekleri doğrayın ve bir tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ekmekleri servis tabağına alın. Üzerlerine çilek püresini paylaştırın. Bir top dondurma ilave edip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo