ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI FRANSIZ TOSTU

Dondurmalı Fransız tostu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı Fransız tostu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gr çilek
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Dondurmalı Fransız tostu Nasıl Yapılır

Bu özel dondurmalı tarifi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma iyice bastırın. Tavaya bir çay bardağı ayçiçeği yağı aktarıp ekmeklerin her iki tarafını da kızartın ve soğumaya bırakın.

Çilekleri doğrayın ve bir tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ekmekleri servis tabağına alın. Üzerlerine çilek püresini paylaştırın. Bir top dondurma ilave edip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.