ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI DANTEL KREP

Dondurmalı dantel krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı dantel krep tarifi için malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1~2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 8 top kaymaklı dondurma
  • 1 kivi
  • 1 malta eriği
  • 1 nektarin
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • Birkaç kiraz

Dondurmalı dantel krep Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurta, süt, un, vanilya, hindistancevizi ve tuzu bir kapta mikserle çırpın. Teflon tavayı yağlayıp hafif ısıtın. Hamuru tavaya dantel şeklinde bir görünüm elde edecek şekilde akıtıp pişirin. Hafif pembeleşinçe ocaktan alın. Diğer üç krebi de aynı şekilde hazırlayın. Soğumaya bırakın.

Meyveleri soyup dilimleyin. Krepleri servis tabağına alıp kenarlarını meyvelerle süsleyin. Dondurma toplarını kreplerin içlerine paylaştırıp üzerlerine pudraşekeri serpiştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.