ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR BİTTER ÇİKOLATALI DONDURMA

Bitter Çikolatalı Dondurma

Bitter çikolatalı dondurma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bitter Çikolatalı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml koyulaştırılmış şekerli süt
  • 180 ml yağlı süt
  • 175 ml krema 
  • 170 g bitter çikolata
  • 25 g kakao 
  • Yarım çay kaşığı granül espresso 
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • Bir tutam tuz
  • 5 çay kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Bitter Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Bitter çikolatalı dondurma için malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

  • Bitter çikolatayı rendeleyin. Koyulaştırılmış şekerli süt, süt ve kremayı büyük bir tencereye alın. Tel çırpıcıyla çırpın. Ocağa alıp karışımı kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alın. 
  • Rendelenmiş çikolata, kakao, kahve, vanilya esansı ve tuzu ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Mısır nişastasını ve soğuk suyu bir kaseye alıp çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte 8-10 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kaba aktarıp yarım saat boyunca üzeri açık olarak oda ısısında soğumaya bırakın. Yarım saat sonra üzerini streç folyoyla kapatıp bir gün boyunca buzlukta bekletin. 
  • Ertesi gün, karışımın üzerindeki kabuğu mikser yardımıyla karışıma yedirin, bu sefer hava almaması için streç folyoyu dondurmanın üzerine bastırarak yayın. Bir kat daha streç folyoyu üzerine gererek örtün ve en az 8 saat boyunca buzlukta bekletin. Dilerseniz dondurma kaşığı ile şekillendirip dondurma kaselerine paylaştırın. Bitter çikolatalı dondurmanızı bekletmeden servis yapın.

Harika çikolatalı dondurma tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!