ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR BALLI CEVİZLİ VE HURMALI DONDURMA

> BALLI CEVİZLİ VE HURMALI DONDURMA
Ballı cevizli ve hurmalı dondurma
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı cevizli ve hurmalı dondurma tarifi için malzemeler
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 4 hurma (Küçük küçük doğranmış)
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
Ballı cevizli ve hurmalı dondurma Nasıl Yapılır

  • Sütü, yumurta sarılarını ve balı benmari usulü ısıtın. Kremayı ayrı bir kasede yoğurtla birlikte çırpın. Karışımı ballı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeyi birleştirin. En son ceviz içi ile hurma parçalarını ekleyin.
  • Hafifçe karıştırın ve buzluğa dayanıklı bir kaba aktarın. Buzlukta donuncaya kadar bekletin. Dondurma kaşığı ile alarak kuplara paylaştırın. Üzerine bal gezdirerek soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.