ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR BALLI CEVİZLİ VE HURMALI DONDURMA

Ballı Cevizli Ve Hurmalı Dondurma

Ballı cevizli ve hurmalı dondurma

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ballı Cevizli Ve Hurmalı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 4 hurma (Küçük küçük doğranmış)
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü

Ballı Cevizli Ve Hurmalı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Sütü, yumurta sarılarını ve balı benmari usulü ısıtın. Kremayı ayrı bir kasede yoğurtla birlikte çırpın. Karışımı ballı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeyi birleştirin. En son ceviz içi ile hurma parçalarını ekleyin.
  • Hafifçe karıştırın ve buzluğa dayanıklı bir kaba aktarın. Buzlukta donuncaya kadar bekletin. Dondurma kaşığı ile alarak kuplara paylaştırın. Üzerine bal gezdirerek soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!