ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR AVOKADOLU HİNDİSTAN CEVİZLİ DONDURMA

Avokadolu Hindistan Cevizli Dondurma

Avokadolu Hindistan cevizli dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Avokadolu Hindistan Cevizli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g konserve Hindistan cevizi sütü (Minimum %20 yağlı)
  • 100-140 g agave şurubu veya bal
  • 1 yemek kaşığı limon veya misket limonu suyu
  • 2 avokado
  • Bir tutam tuz (İsteğe bağlı)

Avokadolu Hindistan Cevizli Dondurma Nasıl Yapılır?

Avokadolu Hindistan cevizli dondurma için malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

  • Bütün malzemeleri mikserden veya blender’dan geçirin. Dondurma kalıplarına dökün. Tamamıyla sertleşene dek buzlukta bekletin. Dilerseniz bu karışımları dondurma kalıplarına dökmek yerine 20 cm’lik kare bir silikon kalıpta dondurabilir, ardından 3 cm’lik küpler kesip, buz kıran bir mutfak robotunda çekerek anında dondurma hazırlayabilirsiniz.

Dilerseniz, cevizli dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.