ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR ANTEPFISTIKLI DONDURMA

> ANTEPFISTIKLI DONDURMA
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstıklı dondurma tarifi için malzemeler
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 6 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1.1/4 su bardağı kaymağı alınmış süt
  • 1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı içi
  • 1.5 su bardağı krema
  • Çikolata soslu külahlar
Antepfıstıklı dondurma Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede çırpın. Sütü kaynatıp yumurtalı karışımı ilave edin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde etmek için 10 dakika kadar çırpın.

Antep fıstıkları ile 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Kalan kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın ve krema ile bulamaç haline getirdiğiniz fıstıklı karışıma ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebi ve antep fıstıklı kremalı karışımı birleştirin.Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.İsteğe göre çikolata soslu külahlarda servis edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.