ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ LİMONATA

Yaban Mersinli Limonata

Yaban Mersinli Limonata

Yaz aylarının gelmesi ile serinletici içecek arayışları başlar. Sizler için yaban mersinli, çilkeli limonata tarifi hazırladık. Hazırsanız detayları aşağıda.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • Taze nane yaprakları
  • 8-10 adet çilek veya yaban mersini
  • 1 bardak ılık su
  • 8-10 bardak soğuk su

Yaban Mersinli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun.
  • Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz.
  • 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var.
  • İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!