Tanghulu

Tanghulu
28 Mayıs 2024

Çin'in şekerli meyve atıştırmalığı olan tanghulu tarifi yalnızca 3 malzeme ile hazırlanır. Asya'da çok popüler olan tanghulu, sokak lezzeti olarak sunulur. Taze meyvelerle kaplanmış şekerli çubuk ismini almıştır. Özellikle çocukların çok sevdiği tanghulu, dünyanın birçok yerine yayılmış ve evlerde yapılmaya başlanmıştır. Malzemeler hazırsa, tanghulu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tanghulu Nerenin?

Görünümüyle herkesi cezbeden bu tatlı, Çin mutfağında oldukça popülerdir. Çin'in sokak lezzetlerinden biri olsa da, Asya ülkelerinde oldukça fazla ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

1 Porsiyon Tanghulu Kaç Kalori?

1 şiş Tanghulu 150 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tanghulu için

Malzemeler

  • 5 adet çilek 
  • 5 adet çekirdeksiz üzüm
  • 5 adet erik
  • Karpuz ve kavun dilimleri
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 5 adet çöp şiş
Tanghulu

Nasıl Yapılır

  1. Meyveleri yıkayın ve kurulayın. Yaprakları, sapları veya yenmeyen kısımlarını ayıklayın. Meyveleri şişlerin üzerine dizin.
  2. Bir tencereye şeker ve su ilave edip orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın.
  3. Kaynayıp kıvam alan şerbetin rengi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
  4. Meyve şişlerini hızlı bir şekilde şerbete batırın.
  5. Şerbet ince bir tabaka olacak şekilde şişteki tüm meyveleri kaplayın.
  6. Meyve şişlerini buzlu suya batırıp şoklanmasını sağlayın ve tabağa alın.
  7. Geri kalan meyve şişlerine de aynı işlemi uygulayın ve servise hazır olan meyve çubuklarını afiyetle tüketebilirsiniz.
Servis Önerisi
  • Meyve çubuklarını eritilmiş çikolataya batırarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Meyveleri yıkadıktan sonra tamamen kurutmalısınız meyve ıslaksa şeker kaplaması yapışmaz.
  • Büyük meyveler kullanıyorsanız eğer küçük boyutlara kesmelisiniz.
  • Şiş başına 3 parça veya daha az meyve takılmalıdır.
  • Şeker kaplamasını soğutmak ve sertleştirmek için şişi hızlı bir şekilde buzlu suya batırın.
  • İnce ve eşit bir şeker kaplama tabakası elde etmek için hızla daldırın ve döndürün
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo