Halveter

Halveter
29 Kasım 2023

Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır. Pekmezin una yedirilmesi oldukça maharet ve özen istiyor. Malzemeleriniz hazırsa şeker ilavesiz halveter tatlısına geçelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Halveter için

Malzemeler

  • 1 kase un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tuz
Halveter

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede tereyağını eriterek unu pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. İstenilen renk elde edilince ocağın altı kısılıp pekmez azar, azar ilave edilerek sürekli karıştırılır.
  3.  Tuz eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak pekmez una iyice yedirilir. 
  4. Helva kıvamına gelince ateşten alınır. 
  5. Cevizle süslenerek ılık olarak servis yapılır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo