ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ FRİTOLE

Fritole

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fritole tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 130 g kuru üzüm
  • 30 ml üzüm suyu
  • 1 yumurta
  • 200 ml süt
  • 500 g un
  • 40 g yaş maya
  • 80 g toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Üzeri için

  • Vanilya
  • Pudra şekeri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Fritole Nasıl Yapılır

Kuru üzümü bir kaseye alın ve üzerine üzüm suyunu ilave edin. Yumuşaması için 15 dakika bekletin. Yumurta ve sütü geniş bir kasede çırpın. Un, maya, şeker, limon kabuğu, tarçın ve tuzu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Yumuşayan üzümleri ilave edin ve hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin. Mayalanan hamurdan bir yemek kaşığı kadar parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için vanilya ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Kızaran tatlının üzerine serperek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.