ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ CENNET HURMALI PARFE

Cennet Hurmalı Parfe

Cennet hurmalı parfe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cennet Hurmalı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt                                       
  • 1 olgun cennet hurması (küp doğranmış)
  • 8-10 yaban mersini                                       
  • 2 yemek kaşığı çiğ Kaju fıstığı (irice dövülmüş)              

Üzerine:

  • 2 çay kaşığı keten tohumu                          
  • 2 çay kaşığı bal                                             
  • 8-10 taze yaban mersini 

Cennet Hurmalı Parfe Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurdu bir kasede hafif çırpın.  Servis yapacağınız kupların tabanına bir er yemek kaşığı  koyun. Üzerine doğranmış cennet hurması, 4-5 tane yaban mersini ve iri kırılmış kaju fıstığının bir miktarını yoğurdun üzerine ekleyin. Tekrar birer yemek kaşığı yoğurt, meyve karışımı ve kaju fıstığı  ekleyin. Üzerine yoğurt, keten tohumu, bal ve yaban mersini  ilave edip servis yapın.          
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!