ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ CENNET HURMALI PARFE

Cennet hurmalı parfe

Cennet hurmalı parfe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cennet hurmalı parfe tarifi için malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt                                       
  • 1 olgun cennet hurması (küp doğranmış)
  • 8-10 yaban mersini                                       
  • 2 yemek kaşığı çiğ Kaju fıstığı (irice dövülmüş)              

Üzerine:

  • 2 çay kaşığı keten tohumu                          
  • 2 çay kaşığı bal                                             
  • 8-10 taze yaban mersini 

Cennet hurmalı parfe Nasıl Yapılır

  • Süzme yoğurdu bir kasede hafif çırpın.  Servis yapacağınız kupların tabanına bir er yemek kaşığı  koyun. Üzerine doğranmış cennet hurması, 4-5 tane yaban mersini ve iri kırılmış kaju fıstığının bir miktarını yoğurdun üzerine ekleyin. Tekrar birer yemek kaşığı yoğurt, meyve karışımı ve kaju fıstığı  ekleyin. Üzerine yoğurt, keten tohumu, bal ve yaban mersini  ilave edip servis yapın.          
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.