Ebruli Tatlı

Ebruli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ebruli Tatlı için

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 4 yemek kaşığı su
  • 600 ml krema
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 150 gr bitter çikolata
Ebruli Tatlı

Nasıl Yapılır

Jelatini küçük bir kaseye alarak üzerine su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Kremayı sos tenceresine alın. Vanilya ve şekeri ekleyerek kaynayıncaya kadar orta ateşte bekletin. Jelatini karışıma ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Kremanın yarısını ayırarak kalanına küçük parçalara bölünmüş bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Her iki karışımdan da yarım su bardağı kadar ayırın. Servis kaselerinin 3 tanesini vanilyalı karışım ile 3 tanesini çikolatalı karışım ile doldurun ve 5 dakika bekletin. Ayırdığınız vanilyalı karışımı çikolatalı tatlıların üzerine kaşıkla gezdirin ve bir pipet yardımı ile ebruli desenler oluşturun. Çikolatalı karışım ile aynı işlemi vanilyalı tatlıların üzerine uygulayın. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo