ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ BODRUM (MENDİANT)

Bodrum (Mendiant)

Bodrum (Mendiant)

Sevgili yazarımız Gamze Baş'tan @gamzebass gönlünüze göre çeşitlendirerek yapacağınız bir çikolata tarifimiz var. Atıştırmalık olarak sunulan çikolataları kuru yemiş ve kuru meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Şık görünümü ve lezzeti ile her zevke hitap eden Bodrum mendiantı hazırlarken; beyaz, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Bodrum mendiant yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis çilekli çikolata parçaları ve yulaflı çikolata toplarını deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bodrum (Mendiant) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet bitter tablet çikolata (Kakao oranı % 60) 
  • 2 adet beyaz tablet çikolata
  • Kırmızı gıda boyası (Yağ bazlı)
  • Kuru meyve, kuruyemiş ve baharat çeşitleri

Bodrum (Mendiant) Nasıl Yapılır?

  • Tablet çikolataları küçük parçalar halinde kesin. Benmari hazırlayıp ¾ kadarını içinde eritin. Tamamen eriyince benmariden çıkartın ve  tablet çikolatanın geri kalan 1/4’ünü ilave ettikten sonra karıştırarak eritin.
  • Bir tatlı kaşığı dolusu çikolatayı 5-6 cm çapında olmasına dikkat ederek pişirme kağıdına yayın . Üzerlerine içinizden geldiği gibi baharat, kuru meyve ve kuruyemişleri boyutlarını küçük tutarak ekleyin. 
  • Çikolatanın sertleşmesi için 20-25 derecelik oda sıcaklığında bekletin veya 10 dakika buzdolabına koyarak donmalarını sağlayın.

    Şefin Notu

  • Gıda boyası kullanacaksanız, beyaz çikolatayı eritme noktasında, yağ bazlı boyadan çok küçük bir miktarı çikolataya ekleyerek karıştırın ve kıvama getirme işlemine buradan devam edin.

    HİKAYESİ

  • Renkli, lezzetli ve içinizden geldiği gibi. Bu çikolatanın asıl adı mendiant. Ancak ben adını Bodrum koydum; çünkü lezzetinin ve çeşitliliğinin sınırı yok. Onunla ne yaptığınız tamamen size kalmış. İster deniz tuzuyla tatlandırın, ister dalından kopartıp güneşte kuruttuğunuz elma, portakalla. İsterseniz ortasına biraz kekik,  kenarına da biraz badem ekleyin. Adı Bodrum; çünkü tek bir tadı yok. Gönlünüze göre çeşitlendirerek yapacağınız bir çikolata bu.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.