ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SUFLE

Sufle

sufle

Sufle.. Günün her anında tüketebiliriz...İçinde çikolata olan tüm tarifler favoridir ama suflenin yeri başkadır. İç dokusu kuru kalmayacak ama çok akışkan da olmayacak. Kıvamı tutturulmuş ve servisi pişirildiği kapta değil de ters döndürülerek yapılırsa süper olur. İşte tüm tanımlamaları karşılaya sufle tarifi.. Diğer tariflerim için mutfakkeyiftir sayfamı takip edebilirsiniz.

Alternatif olarak çikolatalı sufle tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

18 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 70 gr bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı un
  • 50 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz

Sufle Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırın 220 derecede açılır.
  • Tereyağı ve çikolata bir tavada tamamen eriyene kadar ocakta tutulur. Eriyen tereyağı ve çikolataya un ilave edilerek karıştırılır. Pütürsüz bir kıvam elde edilir.
  • Yumurta ve şeker tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Unlu ve çikolatalı karışım eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
  • Sufle kapları yağlanır ve hazırlanan karışım paylaştırılır.
  • Isıtılmaya başlanmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
  • Fırından alınan sufleler üzerine tabak koyularak ters çevrilir. Pudra şekeri serperek servis edilir.
  • Küçük güveçlerde 4 adet çıkıyor.
  • Kullandığınız kapının ebatı ve içeriği pişme süresini etkiler.
  • Küçük güveç kabında 8dk tam kıvamda olur.
  • Muffin kalıplarında 5dk bile fazladır.
  • İsteğe göre pişirilen kapta da üzerine pudra şekeri servis edilerek servis edilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!