ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SAKIZ TATLISI

Sakız Tatlısı

Sakız Tatlısı

Alaçatı'nın meşhur pastanesinin nefis sakız tatlısı. Yazı bekleyemem diyorsanız mutlaka deneyin. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

4 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

4 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sakız Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un (240 ml ölçüsünde bardak)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1lt süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3-4 parça Damla sakızı

Sakız Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin içerisine unu ekleyerek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. (yağını hafifçe salana dek)
  • Sütü azar azar sürekli çırpmaya devam ederek ekleyin; ardından şekeri ekleyin.
  • Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda döverek ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde güzelce erisin.
  • Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ekleyerek minimum 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. (Ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur çırpma işlemi sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.)
  • Kare genişçe bir borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
  • Minimum 3-4 saat mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!