ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ RAW İCE PASTA

Raw İce Pasta

Raw ice pasta

Öğr. Dyt. Özge UĞUR @thinktofit okuyucumuzdan pişmeyen serin mi serin mini lezzetleri sizlerle paylaşıyoruz. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan raw ice pasta, kayısı ve frambuaz ile tatlandırılır. Yapımında şeker kullanılmadığı için, kalori değeri düşüktür. Amerikan ve İngiliz mutfağında da yer verilen raw ice pasta, ortalama 25 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Peki, leziz raw ice pasta nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, raw ice pasta yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis krepli kat kat pasta ve özel günlerin favorisi olacak çilekli aşk pastasını da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Raw İce Pasta Tarifi İçin malzemeler

Alt taban için:

  • 6-7 adet kayısı  
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi  

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağından biraz az sade kefir  
  • 7-8 adet dondurulmuş frambuaz

Raw İce Pasta Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için kullanacağınız kayısıları sıcak suda beklettikten sonra yulaf ezmesi ile blendırdan geçirin.
  • Hazırladığınız kayısılı yulaf karışımını kaplara paylaştırın.
  • Üzeri için frambuaz ve kefiri blendırdan geçirip ekleyin. (tadı ekşi gelirse 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz)
  • Dondurucuda beklettikten sonra afiyetle tüketin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.