ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PANNA COTTA

Panna Cotta

Panna Cotta

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli İtalyan Tatlısı 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

5 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml süt 
  • 400 ml krema
  • 170 gr toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 6 yaprak jelatin

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alarak üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin.
  • Süt, krema ve şekeri tencerede karıştırın. Vanilya çubuğunu ikiye ayırarak tohumlarını çıkarın.
  • Süt, krema ve şeker karışımına vanilya tohumları ve çubuğunu ekleyerek kaynama noktasına kadar ısıtın.
  • Daha sonra ocaktan alın ve vanilya çubuğunu çıkarın. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ilave edin.
  • Jelatinlerin eşit şekilde çözülüp dağıldığından emin olun. Hazırladığınız karışımı servis kaplarına aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun..
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!