ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PANKEK TABANLI TİRAMİSU

Pankek Tabanlı Tiramisu

Pankek tabanlı tiramisu

Okuyucumuz @dilhunskitchen Dilhun Samancı, hem çok kolay hem de çok pratik olan bir tarifini bizimle paylaştı. Evde pankek tabanlı tiramisu nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Hazırsanız, yoğun lezzeti ile pankek tabanlı tiramisu yapımına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pankek Tabanlı Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

Keki için:

  • 1 tane olgun muz
  • 1 tane yumurta
  • 1 fincan filtre kahve

Kreması için:

  • Yarım paket labne
  • 2 adet küçük olgun muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı yulaf unu

Üzeri için:

  • Kakao

Pankek Tabanlı Tiramisu Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede süt, yulaf unu, ve muzu karıştırıp orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • Pişen pudingi soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın.
  • Pankek tabanı için, yumurta, muz ve filtre kahveyi iyice çırpın.
  • Hazırladığınız pankek karışımından servis yapacağınız kulpların tabanı büyüklüğünde pankek tavasında iki tarafını kızartın.
  • Son olarak servis kulplarına önce pankek sonra puding koyun. 2 kat bu şekilde devam edin.
  • Son olarak üzerine kakao serpin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

İtalyan mutfağından gerçek tiramisu tarifine mutlaka göz atın. Farklı aromalar katmak için, salepli pratik tiramisu de tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!