ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ MUZLU MANGOLU DONDURMA

Muzlu Mangolu Dondurma

Sağlıklı Ev yapımı  Dondurma

Meyveden yapılmış şekersiz son derece sağlıklı, lezzetli ve yapımı pratik bir tarif.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 dakika

meltemyilmazkeskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
16 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Mangolu Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1 küçük kase yaban mersini
  • 1 adet mango
  • 3 yemek kaşığı manda yoğurdu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 yemek kaşığı bal

Muzlu Mangolu Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Muzları ve mangoyu  dilimleyip, yaban mersinleriyle birlikte buzdolabı poşetine koyup donduralım.
  • Donmuş meyvelerimizi blendera koyup üzerine bal, vanilya ve yoğurdumuzu ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
  • Bir kaç tane yaban mersinini de bütün olarak içine atıp bir kaşıkla tekrar karıştıralım.
  • Dondurucuya koyalım ve bir saat sonra karıştırıp üzerini düzleştirelim.
  • Yaklaşık bir saat daha dondurup afiyet ve gönül rahatlığıyla yiyelim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!