Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi

Bu tarifimde limonun fresh tadıyla sakızlı muhallebinin muhteşem uyumunu göstermek istedim eminim denediğinizde bu lezzete bayılacaksınız!.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
Limonlu jöle için:
- 👉 5 yemek kaşığı şeker
- 👉 2 su bardağı su
- 👉 2 yemek kaşığı şeker
- 👉 1 limonun suyu
- 👉 1 limonun rendesi
- 👉 Çay kaşığı ucuyla renk vermesi için zerdeçal.
Damla sakızlı muhallebi için:
- 👉 3.5 su bardağı süt
- 👉 Yarım çay bardağı şeker
- 👉 2 yemek kaşığı nişasta
- 👉 3.5 yemek kaşığı un
- 👉 1 paket vanilya
- 👉 1 yemek kaşığı tereyağı
- 👉 2 diş damla sakız
Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
- İlk önce limonlu jöle için gerekli malzemeler derin bir tencerede iyice karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir.
- Kuplarımız yatay bir şekilde tutularak tabanına küp küp doğranmış limon dilimleri konulur.
- Hazırlanan jöle kupların yarı kısmına kadar doldurulur. Dolapta jölenin donması için 1.5 saat kadar dinlendirilir.
- Diğer tarafta sakızlı muhallebi için bütün malzemeler karıştırılarak kaynayıp üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
- Soğuyan jöleyi kupların yarı kısmına doldurmuştuk geri kalan kısmına sakızlı muhallebiyi dolduruyoruz.
- Dolapta 2 saat dondurulduktan sıra sunuma hazır hale geliyor deneyenler için şimdiden AFİYET OLSUN...!

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR