ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ LİMON JÖLELİ SAKIZLI MUHALLEBİ

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi

Limon jöleli sakızlı muhallebi

Bu tarifimde limonun fresh tadıyla sakızlı muhallebinin muhteşem uyumunu göstermek istedim eminim denediğinizde bu lezzete bayılacaksınız!. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Limonlu jöle için:

  • 👉 5 yemek kaşığı şeker
  • 👉 2 su bardağı su
  • 👉 2 yemek kaşığı şeker  
  • 👉 1 limonun suyu
  • 👉 1 limonun rendesi
  • 👉 Çay kaşığı ucuyla renk vermesi için zerdeçal.

Damla sakızlı muhallebi için:

  • 👉 3.5 su bardağı süt
  • 👉 Yarım çay bardağı şeker
  • 👉 2 yemek kaşığı nişasta
  • 👉 3.5 yemek kaşığı un
  • 👉 1 paket vanilya
  • 👉 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 👉 2 diş damla sakız

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce limonlu jöle için gerekli malzemeler derin bir tencerede iyice karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir.
  • Kuplarımız yatay bir şekilde tutularak tabanına küp küp doğranmış limon dilimleri konulur.
  • Hazırlanan jöle kupların yarı kısmına kadar doldurulur. Dolapta jölenin donması için 1.5 saat kadar dinlendirilir.
  • Diğer tarafta sakızlı muhallebi için bütün malzemeler karıştırılarak kaynayıp üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
  • Soğuyan jöleyi kupların yarı kısmına doldurmuştuk geri kalan kısmına sakızlı muhallebiyi dolduruyoruz.
  • Dolapta 2 saat dondurulduktan sıra sunuma hazır hale geliyor deneyenler için şimdiden AFİYET OLSUN...!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!