Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi
13 Şubat 2021

Bu tarifimde limonun fresh tadıyla sakızlı muhallebinin muhteşem uyumunu göstermek istedim eminim denediğinizde bu lezzete bayılacaksınız!. 

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi için

Malzemeler

Limonlu jöle için:

  • 👉 5 yemek kaşığı şeker
  • 👉 2 su bardağı su
  • 👉 2 yemek kaşığı şeker  
  • 👉 1 limonun suyu
  • 👉 1 limonun rendesi
  • 👉 Çay kaşığı ucuyla renk vermesi için zerdeçal.

Damla sakızlı muhallebi için:

  • 👉 3.5 su bardağı süt
  • 👉 Yarım çay bardağı şeker
  • 👉 2 yemek kaşığı nişasta
  • 👉 3.5 yemek kaşığı un
  • 👉 1 paket vanilya
  • 👉 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 👉 2 diş damla sakız
Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. İlk önce limonlu jöle için gerekli malzemeler derin bir tencerede iyice karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Kuplarımız yatay bir şekilde tutularak tabanına küp küp doğranmış limon dilimleri konulur.
  3. Hazırlanan jöle kupların yarı kısmına kadar doldurulur. Dolapta jölenin donması için 1.5 saat kadar dinlendirilir.
  4. Diğer tarafta sakızlı muhallebi için bütün malzemeler karıştırılarak kaynayıp üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
  5. Soğuyan jöleyi kupların yarı kısmına doldurmuştuk geri kalan kısmına sakızlı muhallebiyi dolduruyoruz.
  6. Dolapta 2 saat dondurulduktan sıra sunuma hazır hale geliyor deneyenler için şimdiden AFİYET OLSUN...!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo