ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KEŞKÜL

Keşkül

Keşkül

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlımız. Toz badem, pirinç unu, şeker ile sütün buluşması. Sevenleri çok. Denemek isteyenler için tarifini buraya bırakalım. 😇 Paylaşımlarımıza beğeni ve yorumlarınızı esirgemeyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keşkül Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu (yada 2 çorba kaşığı nişasta)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı toz badem

Üzeri için;

  • Toz fıstık, badem 

Keşkül Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Tüm malzemeler harmanlanır ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Servis kaplarına aktarılan muhallebi toz fıstık ve/veya badem ile süslenir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 Bu ölçülerde orta boy kupta altı adet çıktı.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!