ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Karamelli , yumuşacık üzerine de kaymağı tamamlayıcı noktası.. İnanılmaz kolay evdeki malzemeler ile ..

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Kitchenbybulut Yeni , farklı ve kolay tarifler .. İnstagram @kitchenbybulut
9 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker 
  • 3 kahve fincanı un 
  • 1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker 
  • 2.5 su bardağı su

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
  • Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
  • Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
  • (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
  • Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
  • Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
  • Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!