ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KARAMELLİ SÜTLÜ TATLI

Karamelli Sütlü Tatlı

Karamelli Sütlü Tatlı

Hafif sütlü tatlılardan biri olan karamel severlerin bayılacağı bir tarif! Özellikle çocuklar bayılıyor, mutlaka denemelisiniz!

Kaç
Kişilik

18 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

11 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 800 ml (4 su bardağı) süt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 170 gr (1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı) toz şeker
  • 1 paket krema

Üzeri için:

  • 1-2 paket petibör bisküvi

Krem şanti için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Karamelli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta süt, un, nişasta ve yumurtayı çırpın. Kenarda bekletin.
  • Bir tencereye şekeri dökün, kısık ateşte karamel rengi alana kadar kaşık değdirmeden eritin.
  • Kıvam alınca içerisine kremayı ilave edin. Şeker sertleşecektir fakat, ardından eriyecektir telaşlanmayın. :)
  • Karamel hafif kaynadıktan sonra önceden hazırladığımız karışımı içerisine ilave edin ve dibi tutmaması için devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ister borcama, ister kuplara pay edin ve soğumaya bırakın.
  • Petibör bisküvileri rondodan geçirin. Soğuyan tatlının üzerine yayın.
  • Ayrı bir kapta süt, krem şanti ve fıstık ezmesini çırpın. Sıkma torbasına boşaltıp tatlının üzerini süsleyin. (Bu kısmı krem şanti sevmeyenler dikkate almayabilir :) 
  • Soğuyup dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 👩🏼‍🍳
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!