ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KARADUTLU PASTA

Karadutlu Pasta

Karadutlu Pasta

Karadut, “Morus Alba”  isimli ağaçtan gelen bir meyve. Özellikle Asya, Avrupa ve Amerikan sıcak kesimlerinde yetiştiriciliği gerçekleştirilen bu meyve ülkemizde de fazlasıyla bulunmakta. Besin ve vitamin bakımından oldukça zengin son derece faydalı, lezzetli olan bu meyveyi tatlılarda, soslarda, salatalarda, içeçek yapımında, reçel yapımında çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Bende bugün size oldukça lezzetli bir pasta tarifi geliyorum. Sizde kendinize karadutlu bu tariften hazırlayın. Yanınıza bir bardak türk kahvesi yada buz gibi kendi elinizle hazırladığınız limonata ile keyfini çıkarın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karadutlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 çay bardağı un
  • 300 gr karadut
  • 200 gr krema
  • 12 gr toz jelatin

Karadutlu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Pastamızın alt tabanı için derin bir kasenin içine yumurtalarımızı kırarak işe başlayalım.
  • Kırmış olduğumuz yumurtaların içine toz şekerimizi ilave edip ilk önce düşük daha sonra yüksek devirde mikser kullanarak çırpmaya başlayalım.
  • Pof pof olan yumurtalara elek yardımı ile badem unu ve unumuzu eleyerek ilave edelim. Yumurtalarımızı söndürmeden alttan üste doğru spatula ile karıştıralım.
  • 20 cm’lik kelepçeli kalıbımıza karışımı dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişen kekimizi hafif ılıyınca kalıbımızdan çıkartarak dinlendirelim. O esnada karadutlarımızı 1-2 yemek kaşığı kadar şeker ilavesi ile beraber 10 dakika kadar kısık ateşte ocağımıza alıp ısıtıp şekerle birlikte özle sağlayalım.
  • Daha sonra bu karışımı süzgeçten geçirelim. Küçük bir kasede toz jelatinimize soğuk su ilavesi yaparak 2-3 dakika kadar bekletelim.
  • Katılaşan jelatini hazırlamış olduğumuz karadut sosumuza ilave edip ocağımızın altını kısıkta tekrar açarak tel çırpıcı ile karıştırarak eritelim.
  • Kremamızı mikser yardımı ile mayonez tenceresinde çırptıktan sonra karadut sosumuzu yavaş yavaş ona yedirelim.
  • Soğumuş olan tabanımızı 20 cm’lik kelepçeli kapımıza alarak etrafını kapatalım.
  • Hazırlamış olduğumuz karışımı içerisine döküp 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!