Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13475 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4666 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8261 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Ton Balıklı Sandviç
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Kadayıflı Tavuk Göğsü
ayşe ece olgun
17 Mart 2022
Kadayıfın en lezzetli ve en hafif hali.
Hazırlanma Süresi :
4 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Limonlu Çatlak Kurabiye
Elmas Kurabiye
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Kadıköy Kahvaltı Mekanları: Kadıköy'deki En İyi 20 Kahvaltı Mekanı
Kadayıflı Tavuk Göğsü için
Malzemeler
Kadayıf için malzemeler:
300 gram kadayıf
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz veya fındık
3/4 su bardağı şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
Tavuk göğsü için:
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 litre süt
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Nasıl Yapılır
İşe kadayıfları kavurarak başlayalım. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım.
Didiklenen kadayıfları ekleyelim. Renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Kadayıflar renk almaya başlayınca şeker ve fındığı da ilave edip şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulan kadayıfları muhallebiyi hazır edene kadar bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Yağımızı tencereye alıyoruz ve eridiği an unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Unumuz hafif renk aldığında sütü, şekeri ekleyip tatlımız göz göz olup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alınca vanilyamızı ekliyoruz ve asıl önemli kısım olan mikserle çırpma işlemine başlıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek devrinde bu muhallebimizi çırpıyoruz. Çırptıkça kıvamı ve dokusu harika oluyor.
Kenara aldığımız kadayıfları dikdörtgen ve ya kare bir kaba her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
Üzerine hazırladığımız tavuk göğsünü de dikkatlice yayıp üzerine fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.
Tatlıyı bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şeritler halinde dilimleyip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
Ben 10 adet elde ettim daha büyük ve daha küçük rulolar elde edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sütlü Tatlılar
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Creme Brüle
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Churros
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Nezamanyiycezzz
Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Matcha Çaylı Ve Yaseminli Sütlaç
Promedia
Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Dağ Kekikli Muhallebi
Cagri1498
Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Karpatka
doğuchef
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.