Kadayıflı Tavuk Göğsü

Kadayıflı Tavuk Göğsü
17 Mart 2022

Kadayıfın en lezzetli ve en hafif hali.

Hazırlanma Süresi : 4 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kadayıflı Tavuk Göğsü için

Malzemeler

Kadayıf için malzemeler:

  • 300 gram kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık
  • 3/4 su bardağı şeker (yarım su bardağından biraz fazla)

Tavuk göğsü için:

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 litre süt
Kadayıflı Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır

  1. İşe kadayıfları kavurarak başlayalım. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım.
  2. Didiklenen kadayıfları ekleyelim. Renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kadayıflar renk almaya başlayınca şeker ve fındığı da ilave edip şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim. 
  4. Kavrulan kadayıfları muhallebiyi hazır edene kadar bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  5. Yağımızı tencereye alıyoruz ve eridiği an unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Unumuz hafif renk aldığında sütü, şekeri ekleyip tatlımız göz göz olup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Ocaktan alınca vanilyamızı ekliyoruz ve asıl önemli kısım olan mikserle çırpma işlemine başlıyoruz.
  8. Yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek devrinde bu muhallebimizi çırpıyoruz. Çırptıkça kıvamı ve dokusu harika oluyor.
  9. Kenara aldığımız kadayıfları dikdörtgen ve ya kare bir kaba her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
  10. Üzerine hazırladığımız tavuk göğsünü de dikkatlice yayıp üzerine fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.
  11. Tatlıyı bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şeritler halinde dilimleyip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
  12. Ben 10 adet elde ettim daha büyük ve daha küçük rulolar elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo