Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15799 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7494 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10730 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Elmalı Crumble
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Kadayıflı Tavuk Göğsü
17 Mart 2022 tarihinde güncellendi.
ayşe ece genç
Kadayıfın en lezzetli ve en hafif hali.
Hazırlanma Süresi :
4 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Kadayıflı Tavuk Göğsü için
Malzemeler
Kadayıf için malzemeler:
300 gram kadayıf
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz veya fındık
3/4 su bardağı şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
Tavuk göğsü için:
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 litre süt
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Nasıl Yapılır
İşe kadayıfları kavurarak başlayalım. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım.
Didiklenen kadayıfları ekleyelim. Renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Kadayıflar renk almaya başlayınca şeker ve fındığı da ilave edip şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulan kadayıfları muhallebiyi hazır edene kadar bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Yağımızı tencereye alıyoruz ve eridiği an unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Unumuz hafif renk aldığında sütü, şekeri ekleyip tatlımız göz göz olup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alınca vanilyamızı ekliyoruz ve asıl önemli kısım olan mikserle çırpma işlemine başlıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek devrinde bu muhallebimizi çırpıyoruz. Çırptıkça kıvamı ve dokusu harika oluyor.
Kenara aldığımız kadayıfları dikdörtgen ve ya kare bir kaba her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
Üzerine hazırladığımız tavuk göğsünü de dikkatlice yayıp üzerine fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.
Tatlıyı bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şeritler halinde dilimleyip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
Ben 10 adet elde ettim daha büyük ve daha küçük rulolar elde edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sütlü Tatlılar
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Creme Brüle
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Churros
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Nezamanyiycezzz
Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Matcha Çaylı Ve Yaseminli Sütlaç
Promedia
Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Dağ Kekikli Muhallebi
Cagri1498
Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Karpatka
doğuchef
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.