En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13817 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4398 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2242 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4876 Tarif
Salata ve Meze
1225 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8480 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Armut Kompostosu
Brokoli Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Kadayıflı Tavuk Göğsü
ayşe ece olgun
17 Mart 2022
Kadayıfın en lezzetli ve en hafif hali.
Hazırlanma Süresi :
4 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Muhammara
Kıymalı patlıcan yemeği
Fırında Karışık Sebze
İmam bayıldı
Fırında Mozzarella&patlıcan
Chili Con Carne
Hileli Gıdalar Açıklandı: İşte Taklit ve Tağşiş Yapılan Hileli Ürünler (Güncel Liste)
Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Soğuk Sandviç Tarifleri: Leziz, Farklı ve Kolay 20 Soğuk Sandviç Tarifi
Izgara Tavuk Yapmanın 6 Püf Noktası
Kadayıflı Tavuk Göğsü için
Malzemeler
Kadayıf için malzemeler:
300 gram kadayıf
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz veya fındık
3/4 su bardağı şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
Tavuk göğsü için:
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 litre süt
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Nasıl Yapılır
İşe kadayıfları kavurarak başlayalım. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım.
Didiklenen kadayıfları ekleyelim. Renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Kadayıflar renk almaya başlayınca şeker ve fındığı da ilave edip şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulan kadayıfları muhallebiyi hazır edene kadar bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Yağımızı tencereye alıyoruz ve eridiği an unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Unumuz hafif renk aldığında sütü, şekeri ekleyip tatlımız göz göz olup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alınca vanilyamızı ekliyoruz ve asıl önemli kısım olan mikserle çırpma işlemine başlıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek devrinde bu muhallebimizi çırpıyoruz. Çırptıkça kıvamı ve dokusu harika oluyor.
Kenara aldığımız kadayıfları dikdörtgen ve ya kare bir kaba her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
Üzerine hazırladığımız tavuk göğsünü de dikkatlice yayıp üzerine fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.
Tatlıyı bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şeritler halinde dilimleyip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
Ben 10 adet elde ettim daha büyük ve daha küçük rulolar elde edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sütlü Tatlılar
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Creme Brüle
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Churros
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Nezamanyiycezzz
Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Matcha Çaylı Ve Yaseminli Sütlaç
Promedia
Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Dağ Kekikli Muhallebi
Cagri1498
Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Karpatka
doğuchef
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.