ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU TART

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart

Hindistan cevizi dolgulu tart

Kurabiye kadar hafif pasta kadar doyurucu bu tarta bayılacak çocukluğunuza doğru kısa bir yolculuk yapacaksınız ☺️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

21 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart için:

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (85 gr)
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un

Hindistan cevizi dolgusu için:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket krema
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • Yarım paket krema
  • 3/4 su bardağı damla çikolata

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart için tereyağı, tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir. İç malzeme için yarım paket krema ile 3 dolu yemek kaşığı pudra şekerini krema kabartma kadar çırpıyoruz.
  • İçerisine bir buçuk su bardağı hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Soğumuş olan tartımızın içine Hindistan cevizlı karışımımızı yayıyoruz.
  • Kalan yarım paket kremayı cezvede ısıtıp kaynamadan ocaktan alıyoruz.
  • İçerisine 3/4 su bardağı damla çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • 5 dk kadar soğuduktan sonra tartın üzerine güzelce yayıyoruz. Yarım saat dolapta bekletiyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!