Haşhaşlı Fincan Tatlısı

Haşhaşlı Fincan Tatlısı
14 Aralık 2020

Bazen tarif çok basittir ama görüntü çok iyidir. çok basit bir tarif ne var ki bunda 🤔 ama görüntü güzel değil mi?

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Fincan Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Mavi haşhaş
Haşhaşlı Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Vanilya, tereyağı ve haşhaş dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır. İyice karıştırılır.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya eklenir. Eriyene kadar karıştırılır.
  3. İsteğe bağlı olarak mavi haşhaştan bir tatlı kaşığı kadar muhallebinin içine de katılabilir.
  4. Fincanların içi ıslatılır ve muhallebi paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda ardından 2-3 saat dolapta bekletilir.
  5. Mavi haşhaş bir kaseye alınır. Fincanlardan teker teker çıkartılarak muhallebiler mavi haşhaşa bulanır.
  6. Kase hafifçe sallanarak bulanacağı gibi el yardımıyla da bulanabilir. Dikkatli olmak gerekir, çok hırpalanırsa dağılabilir.
  7. Servis tabağına alınan tatlının üstüne istediğiniz meyve yada ceviz gibi malzeme koyabilirsiniz. 
  8. Hatta ortası çukur bir silikon kapta soğuttuysanız orta boşluğuna çikolata da koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo