ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ HAŞHAŞLI FİNCAN TATLISI

Haşhaşlı Fincan Tatlısı

MAVİ HAŞHAŞLI FİNCAN TATLISI

Bazen tarif çok basittir ama görüntü çok iyidir. çok basit bir tarif ne var ki bunda 🤔 ama görüntü güzel değil mi?

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       27 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Fincan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Mavi haşhaş

Haşhaşlı Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vanilya, tereyağı ve haşhaş dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır. İyice karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya eklenir. Eriyene kadar karıştırılır.
  • İsteğe bağlı olarak mavi haşhaştan bir tatlı kaşığı kadar muhallebinin içine de katılabilir.
  • Fincanların içi ıslatılır ve muhallebi paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda ardından 2-3 saat dolapta bekletilir.
  • Mavi haşhaş bir kaseye alınır. Fincanlardan teker teker çıkartılarak muhallebiler mavi haşhaşa bulanır.
  • Kase hafifçe sallanarak bulanacağı gibi el yardımıyla da bulanabilir. Dikkatli olmak gerekir, çok hırpalanırsa dağılabilir.
  • Servis tabağına alınan tatlının üstüne istediğiniz meyve yada ceviz gibi malzeme koyabilirsiniz. 
  • Hatta ortası çukur bir silikon kapta soğuttuysanız orta boşluğuna çikolata da koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!