Güllaç
09 Mayıs 2021

Ramazanın meşhur tatlısı güllaç.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güllaç için

Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 300 gr antep fıstığı
Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Süt ısınınca şeker ilave edilir.
  2. Güllaç yaprakları sırayla dizilir.
  3. Yaprakların aralarına süt konur.
  4. 5 yapraktan sonra toz fıstık veya ceviz ilave edilir.
  5. 5 yaprak daha konulup en üste gül sulu süt dökülür.
  6. Buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo