ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ GÜLLAÇ

Güllaç

Güllaç

Ramazanın meşhur tatlısı güllaç.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

1 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 300 gr antep fıstığı

Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt ısınınca şeker ilave edilir.
  • Güllaç yaprakları sırayla dizilir.
  • Yaprakların aralarına süt konur.
  • 5 yapraktan sonra toz fıstık veya ceviz ilave edilir.
  • 5 yaprak daha konulup en üste gül sulu süt dökülür.
  • Buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!