ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ GÜLLAÇ

Güllaç

Güllaç

Hayırlı sağlıklı bir Ramazan diliyorum. Nefis bir güllaç tarifim var umarım sizlerde dener beğenirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

13 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 400 Gr güllaç yufkası
  • 2 litre süt
  • 600 Gr şeker
  • Ceviz

Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve sütü tencereye alıp karıştırarak ılıyana kadar ısıtın ve dikdörtgen borcama yufkaları tek tek süt ile ıslatıp dizin.
  • 5 yufkadan sonra ortasına ceviz ilave edip diğer yufkalarında üzerine ıslatarak koyun.
  • En son yufkayı da koyduktan sonra kalan sütü gezdirerek güllacın üzerine ilave edin ve 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  • Süt çekmiş olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!