Güllaç
15 Nisan 2021

Hayırlı sağlıklı bir Ramazan diliyorum. Nefis bir güllaç tarifim var umarım sizlerde dener beğenirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güllaç için

Malzemeler

  • 400 Gr güllaç yufkası
  • 2 litre süt
  • 600 Gr şeker
  • Ceviz
Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve sütü tencereye alıp karıştırarak ılıyana kadar ısıtın ve dikdörtgen borcama yufkaları tek tek süt ile ıslatıp dizin.
  2. 5 yufkadan sonra ortasına ceviz ilave edip diğer yufkalarında üzerine ıslatarak koyun.
  3. En son yufkayı da koyduktan sonra kalan sütü gezdirerek güllacın üzerine ilave edin ve 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  4. Süt çekmiş olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo