ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Rengiyle görsel, tadıyla yumuşaklığı ile yemeye doyulmaz bir lezzet.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
12 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 195 gr yulaflı bisküvi (1,5 paket)
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 400 gr labne
  • 1,5su bardağı toz şeker
  • 2 paket krema
  • 230 gr yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 10-15 damla limon suyu
  • 200-220 gr frambuaz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 bardak su

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler rondoda ufalanana kadar iyice çekilir.
  • Tereyağı eritilir ve rondoda parçalanan bisküvilerin üzerine eklenip kaşık yardımı ile birbirine iyice yedirilir.
  • 19-20 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanı yağlı kağıtla kaplanır. Kek kalıbının kenarlarına da yağlı kağıt kesilip sarılır.
  • Hazırlanan bisküvi tabanı kek kalıbına iyice bastırarak yayılır.
  • Buzlukta 10-12 dakika kadar bekletilir.
  • Derin bir karıştırma kabının içerisine labne ve 1 bardak toz şeker eklenip bir spatula yardımıyla iyice karıştırılır ve birbirine yedirilir.
  • Krema, yumurta, yoğurt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve limon suyu eklenip çırpma teli yada mikser yardımıyla iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan krema buzluktan çıkarılan bisküvi tabanının üzerine dökülür ve  iyice yayılır.
  • Kek kalıbının dışı alüminyum folyo ile iyice kaplanır fırın tepsisine konulur ve tepsiye bir bardak su dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına konulur ve 35 dk pişirilir.
  • Daha sonra 150 dereceye düşürülen fırında 25 dakika daha pişirmeye devam edilir.
  • Cheesecake pişerken küçük bir sos tenceresine frambuaz, şeker ve suyla açılmış nişasta alınıp ocakta karıştırarak kaynayıp göz göz olmaya başlayana kadar pişirilir ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Pişirme işlemi bitince fırın kapatılır ve kapağı hafif aralanıp cheesecake  30-40 dk dinlendirilir kendi ısısında soğuması sağlanır.
  • Oda sıcaklığına gelen cheesecake'in üzerine frambuaz sos dökülür ve buzdolabında bir gece dinlendirilip servise hazır hale gelir.
  • Not: Sosun kıvamı isteğinize göre biraz daha açılabilir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!