ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta

ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA 🍌
  • Rulo pastalar galiba herkesin hassas noktası 😬 Yumuşacık pandispanyası ve pürüzsüz dokulu kremasıyla yedikçe yiyesin geliyor; benden söylemesi 🤤

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pandispanyası İçin:

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Toz Şeker
  • 1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Un
  • 3 Yemek Kaşığı Ilık Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao

Kreması İçin:

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

İçi İçin:

  • 2 Adet Muz
  • Damla Çikolata

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

  • Pandispanyası için; Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine ılık suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra bir spatula yardımıyla homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı dökün ve tepsiye eşit olarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.) Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Kreması için: Bir tencereye süt, yumurta sarısı, şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın.
  • İçerisine un, nişasta ve vanilyayı da ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremayı ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara kaldırın.
  • Birleştirme: Hazırladığınız pandispanyanın tabanına kremayı sürün.  Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın.
  • Buzdolabında dinlendirin. 1 gece buzdolabında bekletilen pastalar ertesi günü daha lezzetli oluyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!