Çikolata Dolgulu Pankek

11 Ekim 2021 tarihinde güncellendi.
Çikolata Dolgulu Pankek

Pankek seviyorsanız bunu denedikten sonra bayılabilirsinizz, çünkü effsaanee🤤 Pazar gününüz akışkan, sıcak çikolatalı pankek ile güzelleşmesin mi? 🤓Klasik pankek tarifime minik bir ekleme yaptım gibi düşünebiliriz, tarife geçelim.

Alternatif olarak muzlu pankek ve kahvaltılık pankek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Dolgulu Pankek için

Malzemeler

  • (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı glutensiz yulaf unu (alternatif: beyaz un, tam buğday unu)
  • 1/2 su bardağı badem ya da fındık unu(alternatif: yoksa olan un çeşidinizden aynı miktarda kullanabilirsiniz)
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolata
Çikolata Dolgulu Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve unları çırpıyoruz ardından çikolata hariç diğer malzemeleri ilave edip koyu kıvamlı bir kek hamuru elde ediyoruz.
  2. Yağlayıp ısıttığımız tavamıza birer yemek kaşığı olacak şekilde kek hamurumuzdan döküp üstüne çikolata parçacığı koyup kaşıkla biraz daha hamur alıp kapatıyoruz.
  3. Pankekleri çift taraflı pişiriyoruz ve hazır oluyor.
  4. Sonrasında durumlar şöööylee🤤🤤🤤🤤
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo