ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ AKIŞKAN ÇİKOLATALI BROWNİE KURABİYE

Akışkan Çikolatalı Brownie Kurabiye

AKIŞKAN ÇİKOLATALI BROWNİ KURABİYE

Siz de çikolata severseniz, browni kıvamında içi akışkan çikolatalı bu kurabiyeleri çok seveceksiniz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Akışkan Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşacık olmalı)
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ su bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 50 gr rubby çikolata

Akışkan Çikolatalı Brownie Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabında un, kakao, karbonat ve tuz harmanlanır. Tereyağı derin bir kaba alınır ve şekerler ilave ederek mikserle 4-5 dakika kadar (krema kıvamına gelecek) çırpılır.
  • Yumurta eklenir ve tamamen karışana kadar çırpma işlemine devam edilir. Unlu karışım ilave edilir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Ben biraz da elimle yoğurarak şekillendirdim. Hamur biraz kuru gibi gelebilir ama toparlıyor. Hamur bir süre buzdolabında bekletilir.
  • Dolaptan alınan hamura sütlü çikolata parçalarını ilave edilir ve son karıştırılır. (Ben 12 adet kurabiye yaptım, ebat olarak hafif büyük oldu. Siz kaç adet çıkartmak istiyorsanız) hamur yapılacak kurabiye sayısı kadar sayıya eşit bölünür.
  • Bu aşamada fırınınızı 175 derecede ısınmaya bırakın. Her bir parça ikiye bölünerek yassı şekilde şekillendirilir.
  • Birinin üstüne beyaz yada rubby çikolata parçaları koyulur ve diğer parça ile kapatılır. İçine koyulan çikolatalar tamamen kapanacak şekilde kapatılır ve şekillendirilir.
  • Bu işlemi yaparken ben masada şekillendirdim. Eğer hamurunuz hafif dağılacak gibi geliyorsa avuç içinde değil masada şekillendirebilirsiniz.
  • Bastırıp hamurun dağılmasına izin vermeyin. Kurabiyeler pişerken bir miktar yayılacaktır, yağlı kağıt olan tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tam 12 dakika pişirilir. Fırından çıkarttıktan kurabiyeler kırılgan oluyorlar, 10 dk kadar hafif ılınması beklenir.
  • İçi yumuşacık ve browni kıvamında olacaktır.) İsterseniz hamuru rulo şeklinde şekillendirip dolapta dinlendirip dilimleyerek de pişirebilirsiniz.
  • İçinde akışkan çikolata olmayacaktır fakat yine oldukça lezzetli olacaktır. İçine koyulacak çikolata miktarı koyduğunuz ölçüye göre değişebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!