ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ÜZÜM EKŞİLİ YAPRAK SARMA

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma

Asma yaprağının meyvesi üzüm ve asma yaprağı ile zeytinyağlı sarma, lezzetli mi lezzetli bir tarif. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

28 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • Asma yaprağı ( salamura)
  • 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
  • 4 tane küçük boy kırmızı soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş Üzümü
  • Yarım bağ dereotu
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
  • Tuz
  • Zeytinyağı 
  • 1 tane limon
  • Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
  • 3 çay bardağı musluk suyu

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
  • Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
  • Tencereye  yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
  • Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
  • Sıcak  su koyulur.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!