ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER TAVUKLU NANELİ KUSKUS

Tavuklu Naneli Kuskus

Tavuklu naneli kuskus

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastaları için proteinli bir ana yemek önerisi..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

diyetten_fazlasi Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan eşsiz tarifler
26 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Naneli Kuskus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 küçük tavuk göğsü
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet ufak kırmızı acı biber incecik doğranmış
  • 2 cm boyutunda taze zencefil soyulmuş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Tane çekilmiş karabiber
  • 1,5 çay bardağı kadar kuskus
  • Taze nane incecik doğranmış
  • ½ limon kabuğu rendesi ve suyu

Tavuklu Naneli Kuskus Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu dilimler halinde kesin. Bir kase de sarımsak, kırmızı biber, zencefil ve diğer baharatlarla karıştırın.
  • Üstüne limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyin.
  • Son olarak da 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tüm tavuk parçalarının karışıma bulandığından emin olun.
  • Streç film ile örtüp buzdolabında 30 dakika bekletin, ideali 3-4 saat bekletmek olacaktır.
  • 1,5 çay bardağı kuskusu kaynar su kaplayıp, çekmeye bırakın.
  • Yapışmaz tavada orta ateşte tavukları pişirin. Kuskusu kabartın, ince kıyılmış nane yapraklarını ekleyin, zeytinyağı ve ekstra limon suyu gezdirin.
  • Kuskusu servis edip, üzerine de pişirdiğiniz tavukları yerleştirin, bir nane yaprağıyla süsleyin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!